Contactpersonen en vrijwilligers

Contact

  • Voor Oost-Vlaanderen: Nils Mouton, 0472/82 65 97
  • Voor West-Vlaanderen: Jens Mouton, 0472/82 65 98

 

 

 

 

 

 

Vrijwilliger worden?

Eén van de doelstellingen van vzw De grazer is het mogelijk maken om onafhankelijke personen, bezig te laten zijn in natuurgebieden en projecten. Mensen die in het weekend, tijdens een vakantie, of tijdens vrije dagen graag buiten zijn, bezig zijn in de natuur, graag met dieren werken, of graag technisch bezig zijn komen in onze groep enthousiaste mensen zeker aan hun trekken.

 

Is het één keer in de maand? in groep, duo of alleen? Op de gebieden werken, of toezicht houden? Het werk van vzw De grazer is zo ruim dat er veel mogelijkheden zijn. Je kan eens meelopen met een vrijwilliger om te ervaren wat dit vrijwilligerswerk zoal inhoud.

 

Weet je niet zeker als het iets voor u is? Probeer het, je bent zeker een leuke ervaring rijker.

 

Mogelijke taken:

- Toezicht houden bij een grazende kudde runderen, een zeer rustig werk, volledig omgeven door natuur.

- Eén keer in de week langsgaan op een bepaald terrein om de toestand van de dieren te controleren, de dieren water te geven en te kijken als de dieren nog voldoende water hebben.

- Meegaan met andere vrijwilligers om de flexibele afrastering te plaatsen/verplaatsen en de dieren in de rasters te steken.

- Meelopen met een vrijwilliger/landbouwer en meehelpen waar nodig met allerhande taken.

- Lammeren verplaatsen, schapen scheren, weides klaarmaken/repareren.

 

Werk in beeld

Doelstellingen

De vereniging heeft tot doel natuurbegrazing en begrazing van openbare terreinen met dieren te bevorderen en optimaliseren.

 

Ze wil dit ondersteunen door het voorzien van alle logistiek, het vereenvoudigen van de administratie en het uitvoeren van bepaalde taken. Dit gebeurt in een samenwerking van boeren, vrijwilligers en herders. Op deze manier is het de bedoeling om meer kwalitatief landschaps- en natuurbeheer door dieren zoals voornamelijk schapen, maar ook runderen, geiten en paarden te laten doen.